top of page
Wat is FootGolf?

FootGolf is zoals de naam doet vermoeden een combinatie van golf en voetbal. Het wordt op een echt golfterrein gespeeld met een gewone voetbal. Het is de bedoeling om de bal in zo weinig mogelijk trappen in een hole met een diameter van 52cm te krijgen. Deze holes zijn speciaal ontworpen voor het spelen van FootGolf.  

 

Een FootGolfer streeft naar dezelfde nauwkeurigheid als een Golfspeler. Er is geen betere plek dan een perfect onderhouden grasmat op een officiële golfbaan om je traptechniek te etaleren. Naast inzicht, precisie, de nodige kalmte en de traptechniek moet een FootGolfer bovendien rekening houden met bunkers, waterhindernissen én de wind in een soms heuvelachtig landschap.

FootGolf is enkele jaren geleden ontstaan op initiatief van oud-profvoetballer Willem Korsten. Hij speelde gedurende zijn loopbaan op trainingen al een soortgelijke variant. Hierbij was de bedoeling om de bal van het trainingsveld in zo min mogelijk trappen in de kleedkamer te krijgen. 

FootGolf is de laatste jaren enorm gegroeid. In 2012 werd er een kleinschalig WK georganiseerd in Hongarije, waar 8 landen actief waren. Ondertussen wordt de sport over de hele wereld gespeeld en is er met de FIFG (Federation International FootGolf) een overkoepelende federatie die er onder meer over waakt dat het spel overal volgens dezelfde regels wordt gespeeld. Om de 2 jaar is er afwisselend een EK of WK.

In België worden de tornooien georganiseerd door de BFGA (Belgische Footgolf Association). 

IMG_5391.jpg
bottom of page