NIEUWS

Christophe Keuleers wint seizoensopener in Susteren

01-03-2020

Vandaag werd in Susteren de eerste ronde van de Belgian Tour gespeeld. De omstandigheden waren gezien het weer van de laatste weken nog tamelijk gunstig. Christophe Keuleers & Jeroen Coppens behaalden beide een straffe -10 score. Na playoff werd Christophe de winnaar. Kurt Houben van Oudsbergen vervolledigde het podium. In de Senior categorie was Marc Penders de sterkste en Oudsbergen won bij de clubs.

Jeroen Coppens wint Belgian Tour 2019

02/11/2019

Vandaag viel het doek over het FootGolf seizoen met het tornooi in Susteren. Het tornooi werd gewonnen door Wesley van den broek met een score van -8. Christophe Baeten werd 2de, Kurt Houben derde. Het Belgisch kampioenschap allround werd gewonnen door Jeroen Coppens voor Christophe Baeten en Jochen Popovic. Bij de senioren won Michel Keuleers voor Jurgen Wouters en Bart Slechten. De sterke mannen van Hercules werden de eerste clubkampioen in de geschiedenis van BFGA. Bedankt voor het afgelopen seizoen. Proficiat aan alle deelnemers.

Coupe du Wallon

14/04/2018

Op 14 april 2018 werd de Coupe Du Wallon 2018 te Froid-Chapelle gespeeld. Op deze korte en technische baan met kunstgras greens in een schitterende omgeving waren er op voorhand geen favorieten, dit was namelijk het eerste tornooi op deze baan. Er werden 4 keer 9holes gespeeld. Na 2 rondes was het al duidelijk dat de het strijd zou worden tussen Jurgen Wouters en Pascal Daelman.  Uiteindelijke haalde Jurgen het met een score van -24 voor Pascal met -22, voor de 3de plaats moest er een shoout-out gespeeld worden tussen Denny Boutsen en Jeroen Coppens, na 36 holes hadden ze beide -13. Denny  Boutsen won deze uiteindelijk en behaalde hiermee zijn eerste podiumplaats.

Door deze overwinning word Jurgen Wouters ook leider in de Belgian tour 2018, Pascal Daelman blijft leider in de +45 categorie. Via onderstaande link vind jullie het volledige klaasement  van de Belgian tour.

http://www.footgolfbelgium.com/belgisch-kampioenschap

Op 12 mei zal de 4de ronde van de Belgian tour plaatsvinden op de golfbaan Puyenbroek in Wachtebeke. Inschrijven kan via een mail te sturen naar info@footgolfbelgium.com

Limburgcup 2018

02/04/2018

Afgelopen weekend werd de Limburgcup FootGolf op de  Golfbaan in Echt-Susteren gespeeld. Deze gloednieuwe baan werd erg gesmaakt door de 52 deelnemers. Na 18 holes kroonde onze Nederlandse vriend Jim Kuipers (-8) zich tot winnaar. Na een shoot-out wist Gunther Meyssen (-7), Klaas Wijers (-7) af te houden en werden respectievelijk 2 en 3. In het Belgisch Kampioenschap all-round was het podium Gunther Meyssen (1), Christophe Baeten (2) en Jurgen Wouters, Joeri Jolling (3).
Hartelijk dank aan alle toppers, greenkeepers en mensen van het clubhuis van de Golfbaan Echt-Susteren !

Via onderstaande link vinden jullie het klassement van de Belgian tour overall en +45.

http://www.footgolfbelgium.com/belgisch-kampioenschap

Op 14 april om 14u vind de 3de ronde van de Belgian tour plaats op de golfbaan van Froidchapelle.

Inschrijven kan via info@footgolfbelgium.com. Kosten zijn 25euro voor 4*9 holes, bbq en een consumptie.

Challenge cup

08/03/2018

Afgelopen zaterdag werd de eerste ronde van de Belgian Tour gespeeld. Het was de hele week kantje boord als het door kon gaan door de winterse weersomstandigheden. Door vele helpende handen werden de greens en aftrappen sneeuwvrij gemaakt.  Het was de eerste keer dat op de golfbaan in Brunssum een FootGolftornooi werd gehouden en er waren in totaal 41 deelnemers uit 3 landen Belgie, Nederland en Duitsland.

Het was een zeer spannend tornooi waar de scores kort bij elkaar lagen. De eerste plaats moest beslist door een shoot out tussen Niels Fasen en Christophe Baeten, Niels kwam hier uiteindelijk als winnaar uit. Colin Green werd 3de.

Christophe word wel de leider in het klassement van de Belgian tour.

De volledige uitslag en foto's kunnen jullie vinden op onze facebookpagina Belgian FootGolf Association.

Turkish Open 2018

08/03/2018

Afgelopen weekend vond de het eerste 250FIFG tornooi in Europa plaats. Het was op de schitterende golfbaan Kaya Palazzo Belek in Turkije. Het tornooi werd gespeeld in mooie weersomstandigheden, +/- 20 graden. Voor Belgie deden Andy Buchla en David Aerts. Op dag 1 liep David -3 en Andy +2. Op dag 2 liep Andy een schitterende scoren van -9 en hierdoor eindigde hij op een mooi 7de plaats. David speelde een mindere dag en zakte weg naar de 28ste plaats. De overwinning was voor Tomas Bartko hij had 1 trap minder nodig dan Ben Clarke en als 3de eindigde Thijs van Rookhuizen.  Via onderstaande link vinden jullie de volledige uitslag.

https://mobile.gscore.eu/en/s2553/Home-page/c2358-Actual-tournament-results/gsto255

Christophe Keuleers is Belgisch Kampioen

03/09/2017

Gisteren vond de laatste ronde van het het Belgisch Kampioen plaats. Hier kroonde Christophe Keuleers zich tot Belgisch Kampioen.  Het B.K. liep over 9 rondes en werd gespeeld op 4 verschillende banen. Christophe had een zeer sterke start in het B.K. maar  Joeri Jolling sloop gedurende het jaar korter naar Christophe toe, maar kwam uiteindelijk 20 punten te kort voor Christophe nog van de troon te stoten. Voor de 3de plaats was het ook nog een spannende strijd tussen Gunther Meyssen en Christophe Baeten, maar hier had Gunther ook maar enkele punten over voor 3de te worden.

Door Christophe zijn overwinning hebben we voor het 4de jaar op rij een nieuwe Belgisch kampioen.

Het eindklassement van het B.K. is weldra ook te zien op onze website.

Joeri Jolling wit de laatste ronde van het Belgisch Kampioenschap

03/09/2017

Gisteren stond de laatste ronde van het Belgisch Kampioenschap op het programma. Er waren 25 deelnemers aanwezig , de pers was er zelfs ook aanwezig.  Op een schitterende baan in perfecte omstandigheden kroonde Joeri Jolling zich tot winnaar met een baanrecord van -11. Hiervoor moest hij wel nog een shout out spelen met Christophe Baeten die eveneens -11 liep.  Die won hij op hole 10, Joeri maakte hier een birdie en won de shout out. Gunther Meyssen eindigde 3de met -6.

Jenkinson wint de Irish open 20017

16/05/2017

Afgelopen weekend vond de Irish Open 2017 plaats met 130 deelnemers.  Op een schitterende baan in moeilijke  weersomstandigheden ging Cathal Jenkinson met een score van -14 in eigen land met de overwinning lopen, na een sterke remonte op dag 2 waar hij -11 liep. De 2de en 3de  plaats moesten beslist worden door een play off waar Paul Oliver het haalde van Bjorn Bulk.

FootGolf Belgie behaalde ook enkele mooie prestaties CJhristophe Keuleers eindigde 16de, Andy Buchla won de B-catogerie, Joeri Jolling en David Aerts eindigde 7de in de dubbelcompetitie en Belgie eindigde 5de in het landenklassement. Hieronder vindt u de scores van de Belgen en een link naar de volledige uitslag.

Christophe Keuleers  -5

Andy Buchla en Gunther Meyssen -2

David Aerts en Joeri Jolling +2

https://www.gscore.eu/en/s1834/Homepage/Tournaments/c2160-Tournament-detail/gsto132-EFT-Irish-Open-2017

Wetzel wint de Flanders Cup 2017

30/04/2017

Afgelopen weekend vond de Flanders cup plaats, de eerste ronde van het Belgische kampioenschap en tevens een WT100 FIFG tornooi.
In mooie weersomstandigheden werd Simon Wetzel de verdiende winnaar met -3, Christophe Keuleers werd 2de met -2 en Bjorn Bulk eindigde 3de met par, Bjorn moest hiervoor wel een shoot out spelen met Herman van Eekeres die ook op par eindigde.

Christophe Keuleers word ook onmiddelijk de leider in het Belgische kampioenschap voor Christophe Baeten en Joeri Jolling.

Via onderstaande link kan u het volledige klassement zien van het Belgische kampioenschap.

http://www.footgolfbelgium.com/belgisch-kampioenschap

Cousin wint in Marseille, Wetzel wint in Malaga en Clarke wint Antalya

11/04/2017

De 2 afgelopen weekends waren er 3 grote internationale FootGolftornooien in Marseille, Malaga en Antalya waar enkele van onze Belgen actief waren.

In het weekend  van 1-2 april waren Andy Buchla, Christophe Keuleers en David Aerts actief in Marseille. Op een heuvelachtige en zware baan met lange afstanden in regenachtige omstandigheden kroonde Nicolas Cousin zich tot uitwinnaar met een score van -10, Marco Panero werd 2de met -8 en Thomas David met -5. Keuleers met +6, Buchla met +8 en Aerts met +12.

Afgelopen weekend waren er 2 tornooien.

Rudi Reul en Chistophe Baeten waren actief in Antalya.  Tussen de uitslagen van zaterdag en zondag is er een groot verschil dit omwille van de hevige wind op zondag. Ben Clarke won via een play off van zijn buddy Liam Shutes, Thomas Bartko werd 3de. Christophe Baeten eindigde op een mooi 7de plaats en Rudi Reul eindigde op de 42ste plaats.

Jurgen Wouters, Joeri Jolling en David Aerts waren actief in Malaga. In perfecte omstandigheden, schitterend weer en een perfecte baan met hier en daar met tricky holes kroonde Simon Wetzel zich tot verdiende winaar voor zijn landgenoot Bjorn Bulk, Julien Babel werd na een play off 3de. Aerts werd 27ste, Jolling 40ste en Wouters zakte jammerlijk na een sterke 1ste dag naar de 56ste plaats.

World tour en ranking

21/03/2017

Vanaf dit jaar kunnen jullie alle uitslagen van tornooien die deel uitmaken van de World Tour en de wereldranglijst volgen op volgende website http://fgranks.com. Kijk hier regelmatig op en u kan zien hoe onze Belgen het doen op de tornooien of hoe ze gerankschikt staan.

KRC Genk op teambuilding

22/03/2017

KRC Genk kwam ter voorbereiding op Play off 2 en de kwart finale van de Europa League op teambuilding voor te FootGolfen op de FootGolfbaan van Henri-Chapelle.  Voor de start van de teambuilding kregen de spelers en staf uitleg over de regels en wat FootGolf inhoud. Ze werden ingedeeld in groepjes van 4 en 5 spelers met een begeleider van FootGolf Belgium. Onder het spelen gebeurde er vanalles, zo hadden we er een paar waterratten bij  die de bal liever in het water trapte dan op de baan te houden zoals Walsh, Castagne en hulptrainer Jos Daerden, viel de kine uit met een blessure en er viel zowaar een hole in one gemaakt door Pierre Desire Zebli.

Na het spelen van de 18-holes gingen de spelers naar het restaurant voor een lunch en daar werd de prijstuitreiking gehouden voor de top 3, 1ste werd Marco Bizot met +6, 2de werd Castagne met +7 en 3de werd Sabak met +8, de beste score als  team werd behaald door Kumordzi, Boetius, Castagne en Theeunis.

Een van de begeleiders werd als Anderlecht supporter in de bloemetjes gezet door de staf van KRC Genk met een DVD van 25 jaar KRC Genk, van mijnjongen tot kampioenen.

Het was een geslaagde en hopelijk voor herhaling vatbaar. Via onderstaande links kan je de foto's en filmpje bekijken van deze teambuilding.

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170322_02794120/video-thomas-buffel-en-co-wagen-zich-aan-partijje-footgolf

https://www.facebook.com/Belgian-FootGolf-Association-615260778539024/photos/

Lid worden van FootGolf Belgium

01/02/2017

Wilt u lid worden van Footgolf Belgium, klik dan snel op onderstaande link en  kijk wat u ervoor allemaal in de plaats krijgt.

http://www.footgolfbelgium.com/lid-worden-van-bfga

FootGolf zet een nieuwe stap in 2017

01/02/2017

FootGolf zet over heel de wereld een nieuwe stap in 2017  met de opstart van de World Tour.

De World Tour zal bestaan uit kleinere lokale tot grote internationale tornooien lijk de majors. 

In Belgie zullen we in 2017, 7 tornooien organiseren die deel uitmaken van de World Tour.

Alle tornooien in Belgie en over heel de wereld kan je vinden op onze website onder de link evenementen.

Jim Kuipers kroont zich tot eindwinnaar van de European FootGolf Tour 2016

14/12/2016

Jim Kuipers heeft dankzij zijn 2de plaats de eindoverwinning beet in de European FootGolf Tour 2016.

Op het laatste tornooi van 2016 hadden nog 2 spelers kans op de eindoverwinning Jim Kuipers en Alex Richer.

Jim kroonde zich uiteindelijk tot de verdiende eindwinnaar, met 5 eindoverwinningen op 16 tornooien in de EFT.

Ben Clarke eindigde 3de, Karl May 4de en Paul Oliver 5de. Onze land deed het als klein FootGolfland met 2 spelers in de top 25 verre van slecht.

In het landenklassement ging de eindoverwinning naar Nederland, UK werd 2de en Frankrijk 3de. Belgie werd 11de in het eindklassement.

Via onderstaande website kunnen jullie alle eindklassementen zien:

http://www.europeanfootgolf.com/

Ben Clarke wint de Grand Final 2016

14/12/2016

Afgelopen weekend vond de Grand Final 2016 van de EFT plaats in Marokko. Dit tornooi werd op 2 verschillende banen gespeeld, een technische baan en een voor de mensen met een lange trap. Het weer was schitterend en de omgeving was prachtig.

Ben Clarke was over 3 dagen de verdiende winnaar met een score van -9, Jim Kuipers werd 2de met een score van -8 en  Roberto Ayala, ex-speler van ondermeer Valencia en voormalig kapitein van de Argentijnse nationale voetbalploeg werd 3de met een score van -7. Onze belgische spelers hadden een goede 1ste en 3 de dag, maar op dag 2 hadden ze een volledige off day.

Team Uk won het landenklassement voor Nederland en Frankrijk.

Via onderstaande link kunnen jullie alle scores bekijken.

http://mobile.gscore.eu/en/s2553/Home-page/c2358-Actual-tournament-results/gsto122

Kevin J Heelan wint verrassend de FootGolf Portugal Open

29/11/2016

Afgelopen weekend vond het voorlaatste  tornooi plaats van de EFT 2016. Dit word tornooi werd beslist over 1 dag. De weergoden en het vallen van de duisternis zorgde ervoor op zaterdag dat niet iedereen zijn ronde kon afspelen en daarom werd beslist om alle scores van zaterdag te schrappen, zodat zondag iedereen vanaf 0 begon.

In een stralende zon werd zondag het tornooi hervat, de baan lag er ondanks de overvloedige regenval schitterend bij.

Iedereen was het erover eens, wie hole 7 en 8 zou overleven maakte de kans op de overwinning. Uiteindelijke kroonde Kevin J Heelan zich tot winnaar met een score van -10,  2de werd Tom Spink met een score van -8 na een shoot out in het donker met Marco Trentin die uiteindelijk 3de werd. Bij de vrouw won Martina Quintarelli met een score van -1.  In het landenklassement won Italie voor Ierland en de UK, Belgie werd 5de. Hier volgen de scores van onze Belgen.

Joeri Jolling 10de met -6
David Aerts 15 de met -5
Christophe Baeten 52ste met +1
Rudi Reul 57ste met +1 en 9de bij de +45...
Jurgen Wouters 69ste met +2
Kurt Reneerkens 8ste met +5
Christophe Keuleers 95ste +6
Philippe Grooten 11de met +11
Yves Alles 123ste met +13

FootgolfBelgium speelt de German Footgolf Open

11/11/2016

Dit weekend gaat de German Footgolf Open van start. Ook hier zal Footgolf Belgium aanwezig zijn. Dit evenement gaat door op de Golf Club St. Leon - Rot.  Dit prachtig Golfterrein heeft een 18 holes, PAR 72 Footgolf terrein met een totale afstand van 2250m. 

Footgolfbelgium wenst onze Belgen heel veel succes. Na het weekend komen we hierop terug.

Joeri Jolling is de nieuwe Belgisch Kampioen Footgolf 2016

01/11/2016

Op dinsdag 1 november werd de laatste ronde van het Belgische Kampioenschap gespeeld. Gunther Meyssen eindigde met een knappe score op de eerste plaats (-5). Christophe Baeten, tevens (-5) werd naar de 2e plaats verwezen door de stroke index. Michael Wilkes (-3), samen met Joeri Jolling en Christophe Keuleers eindigden respectievelijk 3e, 4e en 5e. 

Dit was voldoende voor Joeri Jolling om de nieuwe Belgische Kampioen te worden. Hij gaat in het klassement DAvid Aerts en Gunther Meyssen vooraf. 

Van harte proficiat Joeri.

Henri Chapelle Cup verplaatst naar dinsdag 1 november

27/08/2016

Wegens te weining inschrijvingen is de Henri Chapelle Cup verplaatst naar dinsdag 1 november. Met dit tornooi gaan we het Belgische Footgolfjaar afsluiten. Tevens zal er dan beslist worden wie er Belgisch Kampioen 2016 zal worden. Zal David Aerts zijn titel verlengen, of wordt het Joeri Jolling of misschien toch nog iemand anders. Op 1 november gaan we het weten. 

Iedereen van harte welkom en de inschrijvingen zijn OPEN.

Antonio Balestra wint de EFT Belgian Open 2016

22/08/2016

De Fransman Antonio Balestra wint de EFT Belgian Open 2016. Vorig weekend was Antonio Balestra de sterkste van 78 deelnemers. hij ging er onze BFGA'er David Aerts en Simon Wetzel vooraf. David Aerts, Simon Wetzel en Woody Woodward moesten wel een playoff spelen om de podium plaatsen te bepalen. Daarin was David Aerts de sterkste (2e) voor Simon Wetzel (3e) en Woody Woodward (4e). Joeri Jolling eindige knap op een 5e plaats. Met maar liefst 5 Belgen bij de eerste 20 werd het een succes voor de Belgen. De einduitslag kunnen jullie terug vinden op onze facebookpagina.

Belgian Open - EFT Tournament

20/08/2016

Dit weekend organiseert Footgolfbelgium haar jaarlijks Internationaal Footgolf tornooi. 83 spelers gaan er strijden voor winst. Er zijn spelers van 9 verschillende landen, met onder andere Nederland, Frankrijk, Duitsland, UK, USA, Slovakije, Spanje, Italie en Belgie. Gisteren was er reeds een eerste kennismaking met de baan. De eerste reacties waren positief, maar volgens velen een heel zware baan. Misschien wel iets voor Wesley Vd Broeck of één van de Fransen. Deze avond zullen we al een eerste zicht krijgen op de rangschikking. Livescoring kan je volgen via deze link.

De baan is PAR 72 en heeft een totale afstand van bijna 3200 meter.

Veel succes gewenst aan alle spelers, maar vooral aan onze Belgen.

Update deze avond van de voorlopige tussenstand en interviews.

UK Open

12/08/2016

Dit weekend zijn David Aerts, Joeri Jolling en Andy Buchla actief op de volgende ronde van de European tour in Cambridge. Er zullen meer dan 200 spelers aanwezig zijn. Morgen spelen ze er een dubbel tornooi. Vanaf zaterdag het individuele tornooi. Beneden vinden jullie de flights van deze spelers waarin ze zaterdag spelen. Wij houden jullie op de hoogte over hun prestaties.

Swiss FootGolf Trophy

12/08/2016

Vorig weekend werd er in Zwitserland gespeeld voor de "Swiss FootGolf Trophy". Ook hier waren 3 Belgen aanwezig mn David Aerts, Joeri Jolling en Andy Buchla. De winaar werd de Fransman Alexandre Richer met een score van 121. Hij ging zijn landgenoot Antonio Balestra (122) en de Engelsman Ben Clark (127) vooraf. Onze Belgen waren niet in hun dagje en werden respectievelijk 29ste (Joeri Jolling), 51ste (David Aerts) en 87ste (Andy Buchla. De volledige ranking van dit event kan je hier terug vinden.

Volgend weekend reizen onze Footgolfers af naar Engeland voor de UK Open.

Roberto Balestrini is de nieuwe FIFG President

17/07/2016

Roberto Balestrini is de nieuwe FIFG President. Er hadden zich 2 kandidaten opgegeven, waaronder ook Romuald Pretot (President FootGolf France). Balestrini haalde het met 87.5% van de stemmen. Hier kan je het verslag bekijken.

Jurgen Wouters wint de 3e ronde van het BK FootGolf in Susteren

17/07/2016

Jurgen Wouters heeft de 3e ronde van het BK FootGolf gewonnen te Susteren. Hij ging Gunther Meyssen (2e) en Joeri Jolling  (3e) vooraf.  Jurgen Wouters haalde een score van +8 (par 81), Gunther Meyssen (+9) en Joeri Jolling (+13). Met zijn 3e plaats blijft Joeri Jolling aan de leiding in het BK FootGolf. De volgende ronde is de Belgian Open 2016 op onze nieuwe locatie nl Golf Puyenbroeck te Wachtebeke. Deze ronde telt mee voor dubbele punten, dus iedereen op post. 

David Aerts wint de 2e ronde van het Belgische Kampioenschap

28/06/2016

David Aerts won vorig weekend de Friendscup in Brasschaat. De Friendscup is de 2e ronde van het Belgische Kampioenschap. Hij eindigde voor Christophe Keuleers en Gunther Bussels. De volledige ranking zal later online komen.

Stage 6 van de "European Footgolf Tour 2016"

28/06/2016

In het weekend van 17-19 juni werd er in Bratislava gespeeld voor de punten voor de European FootGolf Tour 2016. Ook hier was Footgolf Belgium aanwezig. Winnaar werd Bartko Tomas met een score van 128 op 2 dagen. Onze Belgen deden het allesbehalve slecht. We eindigden als team op de 3e plaats en namen de Bronzen medaille mee naar huis. 

David Aerts werd beste Belg en eindigde op een 22ste plaats met een score van 142. Christophe Keuleers eindigde op een 27ste plaats (144), Rudi Reul 38 ste (148) en Joeri Jolling 39ste (149). 

French Open

28/06/2016

In het weekend van 11-12 juni werd er in Parijs voor de 2e keer de French Open gespeeld. Meer dan 100 deelnemers namen het tegen elkaar op. Uiteindelijk werd Alexandre Richer winnaar met een score van -13. Onze Belg David Aerts eindigde mooi op een 24ste plaats met een score van +4. Pascal Daelman viel al uit na het spelen van 3 holes met een spierscheur. 

Jim Kuipers wint "The Capital Cup"

06/06/2016

Met maar liefst 265 deelnemers was Jim Kuipers (NED) de sterkste na 3 dagen Footgolf. Hij versloeg Simon Wetzel (NED) in een rechtstreeks duel. Het verschil bedroeg maar 20 cm op 3 dagen. Aangezien er in de Play off geen beslissing kwam, moest er een "closest to the pin contest " worden gespeeld. Hier kan je deze laatste bekijken.

Onze Belgen daarentegen deden het meer dan behoorlijk. David Aerts eindigde met een totaalscore van -22 op een gedeelde 33ste plaats. Joeri Jolling behaalde een score van -21 (45ste), Gunther Meyssen -20 (50ste), Christophe Baeten -19 (61ste), Christophe Keuleers -12 (101ste), Andy Buchla +4, Rudi Reul +5, Davy Rasking +8 en Yves Ales +15.

FootgolfBelgium wist ook een 4e plaats te behalen in het landenklassement, na een sanctie die voor veel opschudding zorgde. 

Het eindklassement kan je hier raadplegen.

De Beneluxcup blijft in Nederland

30/05/2016

Voor de 2e keer op rij wint Danny Mostaard (NL) de Benelux Cup. Hij ging met 1 schot Jim Kuipers (NL) en Andrew Dillisen (NL) vooraf.  Op een schitterende 4e plaats staat onze BFGA speler Joeri Jolling, die zijn schitterende vorm aan het doortrekken is. Christophe Baeten werd 8ste, David Aerts (19), Gunther Bussels en Jurgen Wouters (23), Christophe Keuleers (28), Gunther Meyssen (30), Pascal Daelman (35), Yves Alles en Rudi Reul eindigden op plaats (48).

Hopelijk trekken onze Belgen de lijn door en spelen ze een rol volgend weekend op de Capital Cup. Alvast veel succes gewenst.

NK Voorronde - Spaarnwoude

21/05/2016

Ook BFGA zal erbij zijn op de NK Voorronde in Spaarnwoude. Voor velen zal het een training zijn voor de Beneluxcup. David Aerts, Joeri Jolling, Christophe Keuleers en Pascal Daelman zakken af naar Velsen om hun beste beentje voor te zetten op de Golf in Spaarnwoude.

Succes jongens.

Karl May (UK) wint the Irish Open 2016

16/05/2016

Niet onze BFGA'er Gunther Meyssen, maar Karl May wint the Irish Open 2016, voor Paul Oliver en Clinton Moore. Het podium bestond dus alleen maar uit Footgolfers uit UK. Gunther Meyssen eindigde als beste Belg op de 7e plaats. David Aerts (16), Andy Buchla (30),  Christophe Keuleers (37), joeri Jolling (38) en Jurgen Wouters (75). Al bij al geen slechte prestatie van onze Belgen. 

Het volgende tornooi waar BFGA aanwezig zal zijn is de Benelux Cup op zondag 29 mei.

De volledige uitslag kunnen jullie hier terug vinden.

 

Gunther Meyssen aan de leiding op "The FootGolf Irish Open 2016"

14/05/2016

Onze BFGA spelers zijn aan een sterk tornooi bezig in Ierland. David Aerts (-3), Christophe Keuleers (-4), Joeri Jolling (-8) en Gunther Meyssen zelfs (-13). Met deze score staat hij op een gedeelde 1ste plaats. Vandaag gaat hij dus in de laatste flight starten. Zou het BFGA lukken om "The Irish Cup" mee naar huis te brengen en zo BFGA op de kaart te zetten in the EFT Tour Footgolf. We weten het zondagavond. Alvast veel succes mannen.  Hierbij het klassement na dag 1.

Joeri Jolling neemt de leiding in het Belgische Kampioenschap

08/05/2016

Na zijn overwinning in de FootGolf Masters neemt Joeri Jolling ook de leiding in het Belgische Kampioenschap met 150 punten. Hij zet favoriet David Aerts al op 120 punten achterstand. Jurgen Wouters staat 2e en Christophe Baeten 3e met respectievelijk 120 en 90 punten. We kijken al uit naar het volgende tornooi nl de Friendscup op zaterdag 25 juni.

Joeri Jolling wint de FootGolf Masters 2016 in Brasschaat en zet een nieuw baanrecord.

08/05/2016

Gisteren werd de eerste ronde gespeeld van het Belgische Kampioenschap op de Open Golf & Country Club te Brasschaat. 30 deelnemers namen het tegen elkaar op, waaronder ook een paar Nederlanders.  Na 9 holes stond Marcel Peeper aan de leiding met een score van 25 (-2), gevolgd door Joeri Jolling (26), Christophe Baeten (27) en David Aerts (27).  Joeri speelde op de 2e ronde 4 birdies en stak zo de overwinning op zak. Met een totaalscore van 49 (-5) werd hij de verdiende winnaar. Jurgen Wouters werd alsnog 2e met een score van 53 (-1) en Marcel Peeper 3e met een score van 54 (par). DE volledige uitslag kan je hier terug vinden.

De Belgen schitteren in het buitenland.

15/03/2016

Vorig weekend was Footgolf Belgium actief in het buitenland en dat hadden ze ginder geweten. 8 spelers trokken naar Valencia, 1 speler naar Turkije en 1 speler naar Parijs. In Valencia behaalde Joeri Jolling een gedeelde 2e plaats, samen met Christophe Keuleers. Bjorn Bijnens werd 5e en Christophe Baeten 7e. FootGolfBelgium kaapte dan ook de landenprijs mee naar België. 

In Turkije, waar de eerste wedstrijd van de EFT werd gespeeld, werd David Aerts 8e.  Allesbehalve een slecht resultaat, aangezien het deelnemersveld heel sterk was. Hiermee neemt hij toch de nodige punten mee terug naar België. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlander Jim Kuipers. 

In Parijs daarentegen werd de eerste wedstrijd van het Franse kampioenschap gespeeld. Daar was Daelman Pascal aanwezig. Hij kon op geen enkel moment aanspraak maken op een goede uitslag. Hij werd ten slotte maar 56ste op 96 deelnemers. Het kan alleen maar beter gaan.

Nieuwe Internationale FootGolf kalender Online

29/02/2016

De nieuwe Internationale FootGolf kalender staat online. Ook jullie kunnen FootGolf Belgium vertegenwoordigen in het buitenland. Lid worden van FootGolf Belgium. Bekijk hier uw voordeel !!Add News Story here

Golf Puyenbroeck gaat in zee met BFGA

18/02/2016

Golf Puyenbroeck te Wachtebeke organiseert samen met BFGA the Belgian Open van 19-21 augustus 2016. Dit Internationale tornooi zal veel Internationale spelers lokken naar onze nieuwe locatie. Wij hopen om via deze nieuwe locatie de kaap van de 100 spelers te mogen verwelkomen op de Belgian Open.Add News Story here

Subscriptions are Open for the Belgian Open

18/02/2016

Add NewThe subscriptions for the Belgian Open - EFT Tournament on the Golf Puyenbroeck in Wachtebeke are Open. Via our page "Evenementen" you can pay by Paypal. Otherwise you can send a email for payment. Registrationfee will be €130 before the first of June. After that date it will be more expensive. There will be also for 1500 € on price money. So, be there on our brandnew FootGolf court. See you there.s Story here

Finale EFT 2016

29/11/2016

Op 9,10 en 11 december word de de finale van het EFT 2016 gespeeld Marrakesh. Hier word beslist wie zich als eindwinnaar van de EFT 2016 mag kronen. Er maken 2 footgolfers kans op deze prijs namelijk Jim Kuipers uit Nederland  en Alex Richer uit Frankrijk.  Jim heeft een kleine voorsprong, dus het zal een spannende strijd worden. Voor het landenklassement gaat het een tweestrijd worden tussen Nederland en de UK. Belgie zal er aanwezig zijn met 5 deelnemers. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkellingen van dit spannende tornooi.

Ben Clarke wint de Grand Final 2016

13/12/2013

Afgelopen weekend werd over 3 dagen de Grand Final van de EFT gespeeld in Marokko. Het tornooi speelde zich af op 2 verschillende banen, 1 technische baan en 1 voor de de spelers met een lange trap.

Het was schitterend weer en het waren mooie banen met een prachtig uitzicht.

Er werden in totaal 54 holes gespeeld en het was pas op hole 54 dat de beslissing viel wie het tornooi won, zo spannend en zo close was het. Uiteindelijk mocht Ben Clarke zich de verdiende overwinnaar noemen met een score van -9, 2de werd Jim Kuipers met een score van -8 en 3de werd Roberto Ayala, ex speler van Valencia en ondermeer voormalig kapitein van de nationale ploeg van Argentinie, met een score van -7. Onze Belgen speelde een goede 1ste en 3de dag, maar hadden een totale off day op dag 2.

Via onderstaande link kunnen jullie de volledige uitslag zien.

http://mobile.gscore.eu/en/s2553/Home-page/c2358-Actual-tournament-results/gsto122

Please reload

Copyright © FootGolf Belgium. All rights reserved.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now